Mai putin corupti din cauza crizei, in Grecia

Marti, 15 Martie 2011, ora 22:20
1239 citiri
Mai putin corupti din cauza crizei, in Grecia

Coruptia, una dintre problemele grave ale Greciei, a fost si ea afectata de criza economica din tara in 2010, cand s-a inregistrat pentru prima data in ultimii patru ani o scadere a numarului de cazuri inregistrate, potrivit unui studiu prezentat marti de Transparency International citat de Mediafax.

In 2010, 10,4 la suta dintre familii au semnalat un caz de coruptie, fata de 13,4 la suta in 2009, potrivit acestui raport, care se bazeaza pe un sondaj realizat anual, incepand din 2007, pe un esantion de aproximativ 6.000 de persoane.

"Cifra de afaceri" a acestei practici este de asemenea estimata in scadere, la circa 632 de milioane de euro, din care cea mai mare parte, aproximativ 394 de milioane de euro, provin din mita in sectorul public, fata de 787 de milioane de euro un an mai devreme.

Presedintele Transparency-Grecia, Costas Bakouris, a apreciat aceasta tendinta drept "incurajatoare", in cadrul unei conferinte de presa.

El a atribuit-o mai degraba unei scaderi a nivelului de trai al grecilor, supusi din primavara trecuta unei cure de austeritate riguroase, decat unei probleme morale.

In pofida angajamentelor Guvernului de a imbunatati imaginea serviciului public, spitalele, birourile fiscale si de urbanism au ramas in 2010 primele servicii semnalate ca fiind corupte, cu o crestere de 9,2 la suta a sumelor cerute, in medie de 1.492 de euro. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#corupti, #grecia, #criza grecia, #criza economica , #Grecia