Ministerul Economiei vrea sa dezvolte impreuna cu Grecia proiecte privind securitatea energetica

Vineri, 26 Februarie 2010, ora 15:33
1486 citiri
Ministerul Economiei vrea sa dezvolte impreuna cu Grecia proiecte privind securitatea energetica

Secretarul de stat in Ministerul Economiei Tudor Serban si ministrul adjunct elen al afacerilor externe Spyros Kouvelis au purtat discutii despre situatia sectoarelor energetice nationale, sustinand necesitatea dezvoltarii de proiecte comune, care sa asigure securitatea energetica in regiune, relateaza NewsIn.

Secretarii de stat in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri Tudor Serban si Maria Parcalabescu s-au intalnit pe 25 februarie cu Spyros Kouvelis, ministrul adjunct al afacerilor externe din Grecia.

"Au fost abordate aspecte referitoare la proiectele de interconectare a sistemelor nationale de gaze si electricitate, proiectele majore regionale in domeniul gazelor naturale, precum si proiectele in domeniul resurselor regenerabile", se arata intr-un comunicat emis vineri pe site-ul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA).

La randul sau, secretarul de stat in MECMA, Maria Parcalabescu, a evidentiat principalele instrumente de sprijin oferite investitorilor straini in Romania, precum si oportunitatile de dezvoltare a cooperarii bilaterale in domenii precum agricultura, energia, transporturile, comunicatiile si sectorul bancar.

"Totodata, Maria Parcalabescu a prezentat evolutia schimburilor comerciale bilaterale si investitiilor elene in Romania si a subliniat necesitatea continuarii proiectului HiPERB prin intermediul caruia Guvernul elen acorda fonduri nerambursabile unor proiecte de investitii in Romania", se mai arata in comunicat.

La intalnirea de la sediul MECMA a participat si E.S Georgios Poukamissas, Ambasadorul Greciei la Bucuresti.

Grecia este unul dintre investitorii importanti din tara noastra, detinand locul 5 in clasamentul pe tari de rezidenta a investitorilor.

La 30 noiembrie 2009, schimburile bilaterale au fost de 1,054 miliarde euro, din care exportul era de 510 milioane euro, iar importul de 544 milioane euro.

Conform datelor prezentate de Oficiul National al Registrului Comertului, la 30 noiembrie 2009 erau inregistrate in Romania 4.685 societati cu participare elena (2,83% din numarul total de societati straine), avand un capital social total de 1,3 miliarde euro. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#minister, # economie, # grecia, # securitate, # energetica , #Grecia