Moody's a redus din nou ratingul Greciei

Sambata, 03 Martie 2012, ora 11:20
1177 citiri
Moody's a redus din nou ratingul Greciei

Agentia de evaluare financiara Moody''s a redus din nou ratingul Greciei, invocand riscul intrarii in incapacitate de plata in pofida acordului cu creditorii privati privind anularea partiala a datoriilor sale.

Moody''s a redus ratingul Greciei la C de la Ca, cel mai scazut nivel pe scara sa.

"Decizia de astazi (vineri - n.r.) privind ratingul a fost determinata de propunerile anuntate recent de preschimbare a obligatiunilor pentru Grecia, ceea ce implica pierderi asteptate pentru investitori de peste 70%", a explicat agentia..

Moody''s a subliniat ca planul poate fi considerat un "faliment". Agentia a admis ca acordul este necesar pentru stabilizarea tarii, dar a avertizat ca riscul de intrare in incapacitate de plata ramane mare.

"Este putin probabil ca tara sa poata accesa piata privata dupa epuizarea celui de al doilea pachet de asistenta; iar reformele fiscale si economice planuite se vor confrunta in continuare cu riscuri importante privind implementarea".

Saptamana aceasta, agentia Standard & Poor''s a retrogradat Grecia la nivelul "faliment controlat". S&P a precizat ca, dupa finalizarea procesului de stergere a datoriilor, va evalua din nou Grecia si ar putea creste ratingul la CCC.

#Grecia retrogradare, #Moodys retrogradare Grecia , #Grecia