Morgan Stanley ameninta Grecia: Recesiunea va continua pana in 2014

Miercuri, 09 Ianuarie 2013, ora 09:48
1149 citiri
Morgan Stanley ameninta Grecia: Recesiunea va continua pana in 2014

Economia Greciei nu se va redresa in 2013, ci se va confrunta cu inca un an de recesiune, se arata intr-o estimare realizata de banca americana Morgan Stanley.

Prognoza Morgan Stanley vine in contrast cu raportul prezentat in decembrie de Comisia Europeana, care indica imbunatatirea climatului economic, si cu asteptarile guvernului de la Atena privind redresarea economiei.

Morgan Stanley sustine nivelul de indatorare al Greciei ramane foarte ridicat, dar o noua implicare a sectorului oficial va depinde de calendarul alegerilor in Europa.

Morgan Stanley se asteapta ca presiunea austeritatii in Grecia sa scada anul acesta, iar declinul Produsului Intern Brut va fi de 4,5%, in linie cu estimarile Comisiei Europene si a guvernului elen.

In decembrie, Banca Centrala a Greciei a anuntat ca economia tarii s-ar putea redresa mai devreme decat se estimeaza daca reformele structurale si masurile financiare sunt implementate.

Potrivit planului fiscal pe termen mediu, guvernul de la Atena se asteapta la o contractie economica de 6,5% in 2012 urmata de o scadere de 4,5% in 2013.

#Grecia criza zona euro, #Grecia recesiune, #masuri austeritate grecia , #Grecia