Olli Rehn: Viitorul UE depinde de salvarea Greciei

Vineri, 12 Martie 2010, ora 23:40
1641 citiri
Olli Rehn: Viitorul UE depinde de salvarea Greciei

Viitorul Uniunii Europene depinde de salvarea Greciei, a declarat comisarul european pentru afaceri monetare, Olli Rehn, intr-un interviu pe care cotidianul german Sueddeutsche Zeitung il va publica sambata.

"Daca Grecia se prabuseste, iar Uniunea Europeana nu previne aceasta situatie, ne vom pierde credibilitatea in mod grav si pe termen lung", a avertizat Rehn.

Criza din Grecia a adus UE intr-un punct de cotitura care va arata daca statele membre sunt gata sa reactioneze mai solidar din punct de vedere politic, spune fostul comisar pentru extindere. "Grecia este provocarea noastra directa", a adaugat el.

Comisarul pentru afaceri monetare a recunoscut ca sunt sugestii ca politicile fiscale ale statelor membre sa fie supuse "unei mai bune monitorizari si coordonari".

De asemenea, in opinia lui Rehn, tarile din Eurogrup ar trebui sa-si coordoneze mai bine politicile economice, pentru a reduce dezechilibrele ingrijoratoare dintre ele.

Pe de alta parte, Rehn este in favoarea crearii unui Fond Monetar European. Totusi, a spus Rehn, un asemenea fond ar trebui sa fie plasat mai degraba sub auspiciile Comisiei Europene decat a Eurogrup. 

#olli, #rehn, #grecia, #criza, #ue , #Grecia