Papademos: Grecia va reveni la crestere economica in mai putin de doi ani

Luni, 19 Martie 2012, ora 18:13
1065 citiri
Papademos: Grecia va reveni la crestere economica in mai putin de doi ani

Grecia va reveni la crestere economica in mai putin de doi ani si este hotarata sa evite o noua restructurare a datoriilor si iesirea din zona euro, a declarat luni premierul elen Lucas Papademos.

"Sunt convins ca am parcurs mai mult de jumatate din drumul catre redresare economica, chiar daca procesul de consolidare bugetara va dura o perioada mai indelungata. Cresterea economica pozitiva va fi atinsa in mai putin de doi ani", a aratat Papademos.

In opinia sa, marea majoritate a grecilor sunt gata de orice pentru a ramane in zona euro, in pofida manifestatiilor aproape zilnice impotriva masurilor de austeritate adoptate de autoritatile de la Atena, la presiunea FMI si a Uniunii Europene.

Saptamana trecuta, FMI a revizuit in scadere estimarile privind economia elena, care ar urma sa iasa anul viitor din recesiune, dar cu o crestere nula, dupa o contractie de 4,8% asteptata in 2012, al patrulea an de scadere abrupta a PIB.

Potrivit raportului publicat saptamana trecuta de troica creditorilor, formata din Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si FMI, Grecia trebuie sa faca noi eforturi de ajustare bugetara, in urmatorii doi ani, pentru a indeplini obiectivele fixate in schimbul celui de-al doilea plan de ajutor, de 130 miliarde de euro.

Grecia a efectuat pe 12 martie un schimb de obligatiuni cu creditorii privati, fara precedent, prin care datoriile au fost reduse cu circa 105 miliarde de euro. Prin acest program, datoria publica a Greciei ar trebui sa scada la 120,5% din PIB pana in 2020, de la 160% in prezent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grecia crestere economica, #Grecia Papademos , #Grecia