Papandreou cere Germaniei "mai mult timp"

Marti, 27 Septembrie 2011, ora 16:48
1027 citiri
Papandreou cere Germaniei "mai mult timp"

Prim ministrul grec, George Papandreou a cerut, marti dimineata, oamenilor de afaceri din Berlin "inspiratie, inovatie si motivare", adaugand ca Europa va investi intr-o "Grecie diferita", care are nevoie de timp pentru schimbare.

Premierul grec a declarat in fata Aliantei Industriale din Germania ca Grecia a facut deja progrese in procesul de eficientizare a finantelor si de facilitare a investitiilor straine in zone precum resursele de energie regenerabila. In plus, a adaugat ca Atena a cerut asistenta tehnica de la partenerii sai straini pentru a-l ajuta sa se reorganizeze sectorul public labirintic si sa reduca birocratia, scrie ekathimerini.

Papandreou a calificat critica presei europene drept "frustranta", atunci cand jurnalistii si oficialli au sugerat ca Grecia a ezitat sa puna in aplicare reformele agreate in iunie cu creditorii sai, Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International, pentru plata celei de-a sasea transa de 8 miliarde de euro.

Acesta a adaugat ca tara trece prin niste schimbari, care in mod normal dureaza ani de zile, intr-o perioada de timp relativ scurta.

Cu privire la reformele pe care guvernul grec le-a impus deja, inclusiv reducerile de salarii din sectorul public sau taxa extraordinara pe venitul privat, Papandreou sustine ca "masurile drastice au efecte dramatice" asupra poporului grec, in conditiile in care, la Atena, parlamentul urma sa voteze deu rgenta controversata taxa pentru proprietate, care ar urma sa fie platita de toti proprietarii de locuinte din Grecia.

"Daca poporul grec va simti ca primeste doar pedeapsa si dispret, orice efort va fi in zadar. Tocmai de aceea avem nevoie de inspiratie, inovare si motivare. Nu putem schimba o tara peste noapte", a adaugat prim ministrul grec.

#ajutor grecia, # grecia cere timp, # investitii grecia, # grecia , #Grecia