Parlamentul grec a adoptat bugetul de austeritate: Ce economii vrea sa faca Grecia

Luni, 12 Noiembrie 2012, ora 08:11
1803 citiri
Parlamentul grec a adoptat bugetul de austeritate: Ce economii vrea sa faca Grecia

Parlamentul grec a adoptat, in noaptea de duminica spre luni, bugetul pe 2013, prevazand economii de 9,4 miliarde de euro, cerute de UE si FMI, relateaza AFP.

Bugetul a obtinut 167 de voturi din cele 168 pe care putea conta, din partea a trei partide care sustin coalitia aflata la putere, Noua Democratie (dreapta), Pasok (socialisti) si Dimar (stanga democratica).

Alti 128 de deputati ai partidelor de opozitie au votat impotriva si patru s-au abtinut din totalul de 299 prezenti (din cei 300), potrivit numaratorii oficiale.

Previziunile economice pentru anul viitor indica o continuare a recesiunii in Grecia, pentru al saselea an consecutiv, produsul intern brut (PIB) urmand sa scada cu 4,5%, in timp ce in acest an contractia economiei elene va fi de 6,5%.

Potrivit ministrului de finante Yannis Stournaras, noile masuri de austeritate adoptate miercuri de Atena vor permite reducerea deficitului bugetar cu aproape 5,5% din PIB in 2013, ceea ce inseamna 9,4 miliarde de euro.

Pentru creditorii externi ai Greciei - Uniunea Europeana si FMI - continuarea masurilor de austeritate bugetara constituie o conditie esentiala pentru virarea catre Atena a unei transe de 31,2 miliarde de euro din programul de asistenta financiara internationala, adauga sursa citata.

#Grecia parlament buget austeritate, #masuri austeritate grecia, #economii Grecia 2012, #PIB Grecia 2012 , #Grecia