Planurile de austeritate dau nastere la noi manifestatii in Grecia

Duminica, 11 Septembrie 2011, ora 09:09
1339 citiri
Planurile de austeritate dau nastere la noi manifestatii in Grecia

Peste 1.000 de "indignati" au inceput, sambata dupa-amiaza, la Salonic (nord), sub supravegherea atenta a politiei, manifestatiile impotriva planurilor de austeritate din Grecia, informeaza Mediafax.

"Nu datoram nimic, nu platim nimic, nu vindem nimic, nu ne este frica", se putea citi pe banderola centrala a acestei reuniuni convocate de miscarea populara a "indignatilor" care a luat nastere in primavara la Atena, dupa modelul spaniol.

Intr-un oras unde mobilizarea politiei este fara precedent, cu 7.000 de barbati in uniforma care au inchis traficul pe principalele artere si au interzis circulatia in jurul centrului Velidio unde premierul Georges Papandreou urmeaza sa sustina un discurs in cursul serii, manifestantii erau mai putin numerosi decat sperau organizatorii. 

Randurile lor au fost ingrosate de circa 3.000 de proprietari de taxiuri care protesteaza fata de liberalizarea profesiei lor.

Valurile de manifestanti urmeaza sa creasca prin defilarile marilor sindicate, cel privat (GSEE) si cel public (Adedy), care cer renuntarea la o "politica de saracie si de somaj".

Politia, care a anuntat 32 de arestari in timpul controalelor preventive, va avea de infruntat si suporterii clubului local de fotbal Heraklis care protesteaza fata de excluderea lor din prima divizie. 

Autoritatile se asteapta la 20.000 de manifestanti, in timp ce Guvernul socialist tocmai a promis sa inaspreasca masurile de austeritate si sa accelereze privatizarile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#austeritate, #proteste grecia, #criza grecia, #plan austeritate grecia , #Grecia