Ponta asaza in pamant semintele pentru o noua criza - Interviu Radu Soviani

Marti, 07 Iulie 2015, ora 06:51
1190 citiri
Ponta asaza in pamant semintele pentru o noua criza - Interviu Radu Soviani
Foto: Facebook/Radu Soviani

Si Grecia, dar in special creditorii internationali trebuie sa faca pasi inapoi pentru iesirea din criza.

Creditorii trebuie sa accepte reducerea datoriei si marirea perioadei de rambursare, iar Grecia trebuie sa aduca inapoi banii deturnati prin coruptie de-a lungul timpului, afirma analistul economic Radu Soviani.

Daca Grecia "va reusi sa recupereze din banii furati 30-40 de miliarde de euro, ei sunt suficienti pentru plata dobanzilor pentru datoriile rescandentate pe mai multi ani de acum incolo. Iar Grecia se va putea concentra pe relansarea economica, nu pe strangerea curelei", a explicat Radu Soviani intr-un interviu acordat Ziare.com.

In opinia analistului, nu vorbim numai despre o culpa a Greciei pentru situatia actuala: "cei care au turnat vin la petrecere sunt creditorii europeni. (...) trebuie sa-si asume partea lor de responsabilitate pentru ca nu au luat bautura atunci cand ar fi putut, adica nu au limitat aceste imprumuturi la timp".

Citeste mai departe despre "Ponta asaza in pamant semintele pentru o noua criza. Grecia si cine a turnat vin la petrecere sa plateasca Interviu" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza grecia, #restructurare datorie grecia, #Ponta reducere TVA , #Grecia