Premierul grec: Nu s-a discutat despre un plan de iesire a Greciei din zona euro

Joi, 24 Mai 2012, ora 09:23
946 citiri
Premierul grec: Nu s-a discutat despre un plan de iesire a Greciei din zona euro

Liderii europeni nu au "avut nicio discutie" despre un plan de iesire a Greciei din zona euro in cadrul summitului de la Bruxelles, a subliniat premierul grec Panagiotis Pikrammenos, dupa ce Atena a dezmintit zvonuri in acest sens.

"Nu s-a tinut nicio discutie pe acest subiect", a subliniat el in cadrul unei conferinte de presa dupa ce a fost intrebat despre publicarea in presa a zvonurilor conform carora li s-a cerut membrilor zonei euro sa pregateasca planuri de iesire a Greciei din zona euro.

In cursul unei intalniri bilaterale cu Merkel, cancelarul german s-a aratat "surprinsa si enervata ca aceasta problema a fost ridicata", a declarat el.

Intrebat daca Grecia ar fi ajutata de extinderea perioadei de rambursare a datoriilor sale, ministrul de Finante George Zanias a apreciat ca "asta ar putea ajuta, insa aceasta necesita in acelasi timp finantari aditionale din partea creditorilor nostri si tine de ei sa decida daca sunt sau nu pregatiti sa o faca".

Cu cateva ore inainte, ministrul grec de Finante a dezmintit "categoric" zvonurile privind un plan de iesire a Greciei din zona euro.

"Ministrul grec de Finante dezminte categoric articolele conform carora in cadrul unei teleconferinte desfasurata (luni) in cadrul Eurogrup, el le-a solicitat membrilor zonei euro sa pregateasca planuri pentru a face fata unei eventuale iesiri a Greciei din zona euro". a indicat acesta intr-un comunicat.

"Acest gen de articole nu corespund realitatii si ascund efortul pe care tara il face pentru a se confrunta cu problemele sale", conform textului ministerial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#summit grecia zona euro, #plan grecia zona euro, #criza grecia, #consiliu european grecia , #Grecia