Premierul grec spera ca 2012 sa nu insemne "falimentul" tarii

Duminica, 01 Ianuarie 2012, ora 10:06
1132 citiri
Premierul grec spera ca 2012 sa nu insemne "falimentul" tarii

In mesajul sau de Anul Nou, premierul grec, Lucas Papademos, le-a cerut sambata compatriotilor sai sa continue efortul "dureros" de redresare a tarii, pentru a evita "falimentul" si iesirea tarii din zona euro, transmit AFP si Reuters.

"Un an foarte greu, marcat de masuri necesare dar dureroase (...) se incheie. Un an foarte greu soseste (...) Noi trebuie sa ne continuam eforturile cu hotarare (...) pentru ca aceasta criza sa nu ne duca la un faliment necontrolat si catastrofal si pentru a ramane in zona euro", afirma premierul Papademos intr-un comunicat de presa.

Acesta a indemnat toate fortele politice - socialisti, conservatori si extrema dreapta - care sustin cabinetul interimar Papademos, creat dupa demisia socialistului Giorgios Papandreou, sa dea dovada de "responsabilitate si spirit de cooperare", in perspectiva alegerilor legislative anticipate de anul viitor.

"Traim cea mai grava criza internationala si nationala de dupa razboi. Putem sa o depasim, dar pentru aceasta nu exista solutii miraculoase", a insistat Lucas Papademos.

Premierul elen le-a lansat compatriotilor sai un nou apel la "solidaritate" si a recunoscut ca "societatea este greu incercata" de criza si de masurile de austeritate solicitate de Uniunea Europeana si Fondul Monetar International.

Intr-un interviu aparut in editia de sambata a cotidianului liberal Kathimerini, guvernatorul Bancii Greciei, Giorgios Provopoulos, avertiza ca o "eventuala revenire la drahma ar reprezenta un veritabil infern, cel putin in primii ani" pentru Grecia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#premier grecia, #grecia criza, #Grecia criza zonei euro, #criza datoriilor suverane, #urari Papademos , #Grecia