Presedintele grec: Am platit destul pentru greselile noastre

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 09:23
1030 citiri
Presedintele grec: Am platit destul pentru greselile noastre

Grecia "a platit destul pentru greselile sale", iar acum intervine rolul decisiv al Europei, care trebuie sa ajute tarile din sudul continentului sa faca fata crizei, a afirmat marti presedintele grec Carolos Papoulias.

"Suferim o flagelare necrutatoare, cred ca am platit suficient pentru greselile noastre", a declarat Papoulias dupa intalnirea cu presedintele Senatului canadian, Noel Kinsella, aflat in vizita la Atena.

"Trebuie ca Europa, a carei coeziune este testata acum (...), sa-si joace rolul istoric" si "sa ajute nu numai Grecia, ci si Spania, Portugalia si Italia pentru a depasi criza economica astfel incat sa garanteze supravietuirea Uniunii Europene", a adaugat presedintele grec, ale carui atributii sunt pur onorifice.

Aceste declaratii survin intr-o perioada in care Grecia este constransa de creditorii sai, troica alcatuita din UE, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International, sa adopte noi masuri de austeritate, pentru a economisi 11,5 miliarde de euro in anii 2013 si 2014, dupa trei ani de austeritate si in contextul unei recesiuni tot mai grave.

Creditorii Greciei au respins planul de austeritate de 12 miliarde de euro (15,34 miliarde de dolari) pregatit de guvernul elen, au precizat, luni, oficiali din cadrul guvernului, dupa negocieri care au durat mai bine de o luna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grecia sprijin UE, #Grecia criza financiara, #Grecia imprumut UE, #Grecia probleme economice , #Grecia