Romania lui Ceausescu, data ca exemplu pentru Grecia - Financial Times

Marti, 09 Octombrie 2012, ora 16:25
3552 citiri
Romania lui Ceausescu, data ca exemplu pentru Grecia - Financial Times

Masurile de austeritate pe care creditorii internationali le impun Greciei ar putea sa transforme tara intr-o "Romaniei condusa de Ceausescu", noteaza Financial Times.

Intr-un articol de opinie de pe Financial Times, Trineesh Biswas atrage atentia asupra schimbarilor politice ce ar putea avea loc in Grecia, dupa aplicarea masurilor de austeritate.

"In ultimele decenii, o singura tara europeana a folosit cu succes masurile de austeritate fara crestere economica pentru a-si plati creditele: Romania condusa de Nicolae Ceausescu. In anii 1980, dictatorul a decis ca tara pe care o conduce trebuie sa platesca toate datoriile catre creditorii din vest.

Pentru a-si atinge obiectivul, el a ordonat sa fie exportata intreaga productie agricola si industriala. Romanii au fost nevoiti sa suporte lipsa unor alimente de baza sau a energiei electrica, iar unele regiuni din tara s-au intors in Epoca de Piatra. Datoria tarii, a fost, in cele din urma, platita" se arata in sursa citata.

Troica si presedintele Bundesbank, Jens Weidmann, ar trebui sa tina cont si de politica pe care o urmaresc intr-un stat, nu doar de situatia economica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Grecia Romania Ceausescu, #masuri austeritate grecia, #masuri austeritate Grecia Romania , #Grecia