S&P: Rating-ul Greciei ar putea fi scazut la "selective default"

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 21:20
1149 citiri
S&P: Rating-ul Greciei ar putea fi scazut la "selective default"

Standard&Poor's a anuntat ca statul elen ar putea fi retrogradat la "selective default" pana in momentul in care statul finalizeaza negocierile privind schimbul de obligatiuni.

Potrivit analistilor institutiei, rating-ul Greciei ar putea fi revizuit in crestere dupa finalizarea discutiilor, insa va ramane la un nivel scazut, care depinde, in cele din urma, de modul in care va fi redusa datoria la un nivel sustenabil, potrivit Reuters.

Reducerea de 70% in obligatiunile detinute de creditorii privati nu va oferi Greciei un nivel sustenabil al datoriei, a mai avertizat agentia de rating Standard&Poor's.

In vara lui 2011, S&P a retrogradat ratingul Greciei cu doua trepte, la 'CC', cu perspectiva negativa, pe fondului riscul de intrare in incapacitate de plata a statului elen.

Miercuri, liderii partidelor politice impreuna cu premierul Lucas Papademos au reinceput la Atena discutiile referitoare la planul de redresare negociat intre Grecia si creditorii sai, Uniunea Europeana si Fondul Monetar International.

#rating grecia selective default, #rating grecia standard poors, #negocieri grecia creditori privati , #Grecia