S&P ridica ratingul Greciei la "CCC"

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 15:49
1115 citiri
S&P ridica ratingul Greciei la "CCC"

Standard & Poor's (S&P) a ridicat ratingul Greciei la "CCC", unul dintre cele mai slabe calificative din categoria "junk" (cu caracter speculativ), scotand tara din default dupa ce guvernul de la Atena a efectuat cea mai mare restructurare de datorii de stat din istorie.

"Desi restructurarea a atenuat presiunile de finantare pe termen scurt, gradul de indatorare al Greciei ramane ridicat", noteaza S&P intr-un comunicat transmis miercuri.

Perspectiva atribuita noului rating al statului elen este stabila.

Anterior, ratingul Greciei dupa S&P era "SD", adica default selectiv.

S&P avertizeaza ca recesiunea si alegerile generale din 6 mai reprezinta riscuri fata de procesul de ajustare fiscala necesar pentru a continua scaderea datoriilor Greciei.

"Ratingul ar putea fi redus din nou, daca vom considera ca exista o probabilitate ridicata de restructurare dezordonata a datoriilor pe care le mai are Grecia catre creditorii privati", se spune in comunicat.

Fitch a ridicat in martie ratingul Greciei la "B", de asemenea in categoria "junk", fiind prima dintre cele trei mari agentii de evaluare financiara care a imbunatatit calificativul statului elen dupa restructurarea care a redus datoria tarii cu aproximativ 100 miliarde de dolari, reprezentand aproape o treime din soldul total.

#rating grecia standard poors, #indatorare Grecia , #Grecia