Samaras vrea sa renegocieze acordurile Greciei cu creditorii internationali

Luni, 18 Iunie 2012, ora 20:12
1092 citiri
Samaras vrea sa renegocieze acordurile Greciei cu creditorii internationali

Antonis Samaras, liderul partidului grec Noua Democratie, castigator al alegerilor legislative de duminica, a reafirmat luni ca va respecta intelegerile incheiate cu Uniunea Europeana, dar va incerca sa renegocieze masurile de austeritate deja acceptate de tara sa in schimbul ajutorului financiar international.

"Ieri am spus ca Grecia isi va respecta angajamentul. In acelasi timp dorim renegocierea planului de salvare", a declarat liderul conservatorilor greci, desemnat luni de presedintele Carolos Papoulias sa inceapa negocierile pentru formarea noului guvern.

In alta ordine de idei, el a afirmat ca este "necesara" formarea unui guvern de "salvare nationala care sa includa un numar cat mai mare de partide".

Noua Democratie a obtinut 29,7% din voturi la alegerile de duminica si va avea 129 din cele 300 de locuri ale Parlamentului grec, ceea ce inseamna ca are nevoie de sprijinul unei alte formatiuni pentru a forma o majoritate, aliatul sau cel mai probail fiind formatiunea social-democrata PASOK, care dispune de 33 de locuri in Parlament.

Desi a refuzat orice participare la guvernare, liderul formatiunii radicale de stanga Syriza, Alexis Tsipras, clasata pe locul doi la alegeri, a declarat ca, in cazul renegocierii memorandumului privind masurile de austeritate, "va fi in contact permanent" cu Samaras.

#Antonis Samaras Grecia creditori, #Grecia creditori internationali, #Grecia intelegeri creditori internationali , #Grecia