Socialistii din Grecia: Economii de 11,5 mld. de euro? Nicio sansa!

Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 10:14
1164 citiri
Socialistii din Grecia: Economii de 11,5 mld. de euro? Nicio sansa!

Grecia nu are aproape nicio sansa sa ajunga sa economiseasca 11,5 miliarde de euro in doi ani, asa cum ii cer creditorii ei, UE si FMI, in prealabil la un nou imprumut, a declarat marti liderul socialistilor PASOK, unul dintre cele trei partide membre ale coalitiei la putere.

"Este foarte dificil, aproape imposibil sa ajungem sa strangem 11,5 miliarde de euro din economii bugetare in 2013 si 2014", a explicat la postul de radio Vima FM Evangelos Venizelos.

"Aceasta dificultate a fost intotdeauna prezenta, dar astazi ea s-a agravat prin prognozele de recesiune", a adaugat el.

Potrivit guvernului, economia Greciei ar putea regresa cu 6,7% in 2012, in loc de 4,5% asa cum fusese anuntat, in special din cauza unor mari reduceri de cheltuieli si concedieri in masa, aminteste AFP.

Fostul ministru grec de finante pledeaza pentru ca Grecia sa obtina un termen suplimentar de trei ani pentru a efectua ajustarea bugetara, care ar expira atunci in 2017.

Primul ministru grec Antonis Samaras considera de asemenea ca tara are nevoie de timp pentru a-si insanatosi economia, dar apelurile partidului sau, Noua Democratie, pentru o perioada suplimentara de doi ani, sunt in prezent ramase fara raspuns.

In interiorul zonei euro, Germania se opune categoric oricarei modificari a memorandumului, atat asupra continutului, cat si asupra calendarului.

#Grecia economisire bani, #socialisti economisire Grecia, #economie Grecia regres, #Grecia imprumut FMI , #Grecia