Un sat bulgaresc vrea sa faca parte parte din Grecia

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 18:10
1757 citiri
Un sat bulgaresc vrea sa faca parte parte din Grecia

Locuitorii satului bulgaresc Trincea doresc ca localitatea lor sa devina parte din Grecia, pentru ca sunt nemultumiti de atitudinea autoritatilor centrale.

Cei 680 de locuitori au decis sa adreseze o scrisoare Ambasadei Greciei de la Sofia si autoritatilor elene, cu rugamintea ca satul sa fie transferat pe teritoriul statului vecin.

Trincea este locuit de populatie musulmana care se ocupa in cea mai mare parte de cresterea tutunului. Multi dintre tinerii originari din sat au emigrat in Grecia, Marea Britanie sau in Olanda in cautarea unui loc de munca, in timp ce oamenii in varsta traiesc cu nostalgia dupa perioada dictatorului comunist Todor Jivkov cand industria din zona era dezvoltata, cand fiecare avea un loc de munca, avea acces la servicii medicale gratuite si o pensie decenta, scrie Agerpres, care citeaza Kathimerini.

Potrivit 24 Ceasa, la baza nemultumirii localnicilor sta faptul ca, la 23 de ani dupa caderea regimului comunist, pamantul arabil nu a fost restituit taranilor.

Acesta este ultimul sat bulgaresc ai carui locuitori nu si-au primit terenurile inapoi, iar principala problema este ca, daca vor sa si le primeasca acum, trebuie sa plateasca taxe mari.

Taxele variaza intre cateva sute si cateva mii de euro si nu mai sunt platite de stat pentru ca toate termenele au expirat.

#localitate bulgaria, #localitate Bulgaria harta Grecia, #teren arabil Bulgaria , #Grecia