Unul din trei angajati din Grecia munceste la negru

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 16:50
1102 citiri
Unul din trei angajati din Grecia munceste la negru

Autoritatile au aplicat amenzi de 6,8 milioane de euro companiilor din Grecia pentru incalcarea reglementarilor referitoare la asigurarile sociale.

Unul din trei angajati din Grecia nu are asigurare sociala si nu este inregistrat in actele companiei unde lucreaza, potrivit unor inspectii derulate de o agentie guvernamentala elena in primele sase luni ale acestui an, in timpul carora au fost verificate 18.698 de afaceri, arata Mediafax.

Verificarile comune ale echipei de inspectie a muncii (SEPE) si serviciului de monitorizare a asigurarilor sociale (EYPEA) au identificat 35.674 persoane care lucreaza fara asigurari sociale.

De asemenea, acestia nu erau inregistrati nici in actele companiilor pentru care lucrau. Aproape 43% din persoanele care lucrau la negru sunt cetateni straini, restul fiind greci.

Economia Greciei se afla in al cincilea an de recesiune, iar PIB este estimat sa scada si anul urmator. Statul elen a fost nevoit sa ceara ajutor financiar extern, dupa ce indatorarea foarte ridicata a tarii a ridicat la niveluri nesustenabile costurile de imprumut.

#evaziune fiscala grecia, #munca la negru Grecia, #forta de munca Grecia , #Grecia