Van Rompuy cere Greciei rezultate

Sambata, 08 Septembrie 2012, ora 14:10
991 citiri
Van Rompuy cere Greciei rezultate

Presedintele Consiliului European Herman Van Rompuy a cerut vineri "rezultate" din partea Greciei, al carei loc este "in zona euro", potrivit unei declaratii facute la incheierea intrevederii avute la Atena de responsabilul UE cu premierul grec Antonis Samaras.

"Viitorul Greciei se afla in zona euro. Atat timp cat Grecia va ramane angajata fata de obiectivele sale si va obtine rezultate, institutiile europene si fiecare stat vor ramane angajate" pentru sustinerea ei, a declarat Herman Van Rompuy, citat de AFP.

BCE a oferit un raspuns "eficace" crizei euro, a mai declarat Van Rompuy, referindu-se la anuntul facut cu o zi in urma de Banca Centrala Europeana in legatura cu noul program de ajutor pentru zona euro.

"Cadrul de interventie anuntat ieri de BCE ofera un raspuns eficace, aditional si complementar in cadrul mandatului sau" la eforturile UE si ale statelor membre de a face fata crizei datoriei, a precizat Van Rompuy, la incheierea intrevederii cu premierul grec, Antonis Samaras.

La randul sau, seful executivului elen i-a cerut lui Van Rompuy "acordarea la timp a urmatoarei transe a imprumutului" de 31,5 miliarde euro, vitala Greciei in vederea "refacerii lichiditatilor in tara, unde este mare nevoie pentru a ne relansa economia".

"Acest lucru este inca realizabil, dupa decizia de joi a BCE", a subliniat Samaras, care a mai tinut sa precizeze ca "refacerea economiei grecesti este de o importanta cruciala pentru reusita eforturilor Greciei, deoarece poporul grec si-a atins limitele".

Vizita presedintelui Consiliului European coincide cu sosirea la Atena a reprezentantilor UE-BCE-FMI, care vor evalua eforturile grecilor. Concluziile misiunii troicii creditorilor, esentiale pentru ramanerea tarii in zona euro, vor fi prezentate pana la inceputul lui octombrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Van Rompuy masuri Grecia, #Rompuy economie Grecia, #Rompuy Samaras , #Grecia