Venizelos: Viitorul Greciei in zona euro depinde de conservatori

Vineri, 10 Februarie 2012, ora 10:04
1229 citiri
Venizelos: Viitorul Greciei in zona euro depinde de conservatori

Ministrul grec de Finante, Evangelos Venizelos a cerut joi seara conservatorilor, condusi de Antonis Samaras, sa sustina realizarea de economii bugetare suplimentare, in caz contrar Grecia riscand sa fie nevoita sa paraseasca zona euro, transmite AFP.

Ministrii de Finante din zona euro au decis joi seara la Bruxelles sa amane pentru miercuri acordarea unui nou imprumut pentru Grecia, conditionand acordarea acestuia de realizarea de noi economii bugetare in valoare de 325 de milioane de euro, de aprobarea planului de austeritate in Parlament si de existenta unor garantii politice pentru aplicarea acestui plan din partea partidelor care compun coalitia guvernamentala de la Atena.

Minstrul grec de Finante a afirmat in fata presei, dupa reuniunea Eurogrupului, ca aprobarea noului plan de asistenta financiara pentru Grecia a fost amanata pentru ca "numeroase state au gasit lacune" in planul de austeritate care le-a fost prezentat si pentru ca Samaras "inca nu a semnat" integralitatea masurilor. In prezent, avand in vedere ultimatumul zonei euro, "trebuie ca partidul conservator sa decida daca vrea ca Grecia sa ramana in zona euro si sa o spuna in mod clar. Daca nu vor, la fel trebuie sa o spuna".

Liderul Partidului Conservator, Antonis Samaras, a afirmat in cursul aceleiasi zile ca "a evitat ce putea fi mai rau" prin blocarea unei serii de masuri de austeritate solicitate de FMI si UE, care i-ar fi afectat tocmai pe cei cu venituri reduse. In plus, Samaras a reiterat solicitarea sa de organizare rapida a alegerilor anticipate, in cadrul carora ar fi favorit. El a refuzat sa sprijine, in luna noiembrie, guvernul de coalitie condus de Lucas Papademos

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#venizelor ministru finante grec, #grecia zona euro, #instabilitate grecia zona euro, #datorie suverana grecia , #Grecia