Vicepresedinte CE: Trebuie sa aparam Grecia

Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 12:34
1113 citiri
Vicepresedinte CE: Trebuie sa aparam Grecia

Vicepresedintele Comisiei Europene, Antonio Tajani, comisar pentru industrie si antreprenoriat, a declarat ca solutia depasirii crizei economice si a euroscepticismului in crestere o reprezinta un grad mai mare de solidaritate intre tarile membre ale Uniunii Europene, precizeaza NewsIn.

Tajani a pledat pentru regandirea politicilor economice promovate pana acum in interiorul UE, astfel incat gradul de incredere in aceasta sa creasca din nou.

"Trebuie sa luptam impotriva datoriei publice si sa reducem costurile vietii, sa facem economii.

Trebuie insa sa avem politici economice care sa poata schimba ceea ce s-a facut gresit in Europa pentru ca Europa s-a angajat doar in favoarea unei politici pentru banci si finante. Trebuie sa lucram mai ales pentru economia reala. Trebuie sa dezvoltam piata interna cu noi reguli, de calitate, dar si sa incercam sa ajutam IMM-urile, precum si industria", a spus vicepresedintele CE.

Un ingredient necesar pentru o Europa mai puternica ar fi si un grad mai mare de integrare a statelor Uniunii, fapt ce presupune si solidaritatea acestora.

"Vreau mai multa Europa. Nu vom castiga doar ca germani, italieni, romani, francezi, de unii singuri. Vom castiga doar ca parteneri in UE. De aceea trebuie sa aparam Grecia, pentru ca asa aparam granitele UE, aparam strategia noastra comuna. Iata de ce eu cer mai multa Europa", sustine Tajani.

Strict in domeniul industriei, pe care il coordoneaza la nivelul Comisiei Europene, Tajani crede ca este necesar ca Uniunea sa impuna noi standarde ale calitatii care sa faca din economiile europene economii mult mai competitive decat acum.

"Politica industriala trebuie sa vizeze ziua de azi, dar si ziua de maine. Avem nevoie de o a treia revolutie industriala. 

Avem nevoie de un sistem industrial cu intreprinderi capabile sa castige provocarile in domeniul calitatii. Doar 13% din IMM-uri activeaza dincolo de granitele Uniunii. De aceea trebuie sa asiguram internationalizarea", a spus Antonio Tajani.

In opinia acestuia, succesul economic ar oferi un contraargument solid problemelor semnalate de catre eurosceptici.

"Exista tari in care nationalistii, fundamentalistii castiga voturi: Finlanda, Olanda. Trebuie sa acceptam aceasta provocare a euroscepticilor si sa o castigam cu raspunsuri politice. (...)

Solicit sa se realizeze o casatorie, poate de interes, intre finante si economia reala pentru a putea oferi un raspuns bun", a incheiat comisarul european.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vicepresedinte comisia europeana, #grecia, #criza economica grecia , #Grecia