Zona euro cere un angajament scris al partidelor din Grecia pentru aplicarea reformelor

Marti, 24 Ianuarie 2012, ora 12:17
1091 citiri
Zona euro cere un angajament scris al partidelor din Grecia pentru aplicarea reformelor

Zona euro cere tuturor partidelor din Grecia un angajament scris pentru punerea in practica a reformelor asumate, inainte de a-si da acordul pentru un al doilea program de salvare a tarii, a declarat marti ministrul austriac al Finantelor, Maria Fekter.

"Fondul Monetar International va redacta impreuna cu grecii un nou program de ajutor. Dar nu vom putea sa il aprobam decat daca toate partidele sunt de acord pentru aplicarea reformelor, iar sustinerea trebuie sa aiba loc in scris", a spus Fekter.

Ministrul olandez de Finante, Jan Kees de Jager, a declarat ca un nivel sustenabil al datoriilor este o preconditie indispendabila pentru viitorul plan de sustinere a Greciei.

"Este clar ca punerea in practica a reformelor in Grecia a esuat. In privinta reformelor structurale si bugetare grecii nu au fost la inaltime", a spus ministrul suedez de Finante Anders Borg.

Oficialii zonei euro au sporit luni presiunile asupra Greciei, conditionand orice nou imprumut de eforturi suplimentare. In plus, au cerut creditorilor privati concesii mai mari pentru reducerea datoriilor Greciei, astfel incat sa fie evitat falimentul tarii.

Comisarul pentru Afaceri Economice, Olli Rehn, a insistat pe necesitatea ca Atena sa accelereze aplicarea reformelor structurale, fara de care nu poate incepe acordarea de fonduri printr-un nou program de 130 de miliarde de euro.

Ministrul elen de Finante Evangelos Venizelos s-a multumit sa declare marti ca tara sa are sustinerea Eurogroup pentru finalizarea in urmatoarele zile a acordului cu creditorii privati.

#grecia default, #zona euro salvare grecia, #imprumut salvare grecia , #Grecia