Drumul spre suprematie: India capata puteri economice

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 14:18
2255 citiri
Drumul spre suprematie: India capata puteri economice

Economia Indiei va intra pe un trend de crestere de 9% pe an deoarece inflatia incetineste, iar guvernul va bifa un record privind politicile de deschidere a pietei, spune prim-ministrul Indiei, Manmohan Singh.

"Vom mentine cursul si vom face din India o economie eminamente bancabila", a mai precizat acesta intr-un interviu pentru CNBC.

Produsul intern brut va creste cu 7,5% in anul fiscal care se incheie pe data de 31 martie, in timp ce inflatia se va mentine la 6-7%, spune premierul indian. In opinia sa, scaderea rupiei, moneda nationala, nu va diminua increderea investitorilor. Mai mult, Singh se asteapta ca initiativa sa de a deschide piata de retail pentru companiile straine sa reuseasca pana la sfarsitul lunii martie 2012. Indicele de referinta Sensitive (Sensex) a inregistrat cea mai mare scadere din iulie 2009, dupa ce au fost suspendate investitiile straine directe in industria de retail.

Performanta monedei nationale a Indiei

Rupia a inregistrat pierderi ajungand la valoarea de 53,66 rupie/dolar. Moneda nationala a Indiei a scazut cu 175 in acest an, inregistrand cea mai slaba performanta in randul primelor 10 valute asiatice, pe fondul inflatiei crescute, a adancirii deficitului bugetar si mai ales a scaderii economiei in ultimii doi ani.

Prim-ministrul Indiei a precizat ca angajamentul statului asiatic in schimburile comerciale de la nivel mondial a fost neclintit din 1991. Ca ministru de Finante in anii '90, Singh a ajutat la schimbarea mentalitatii fata de politicile de piata libera, transformare care a marit substantial economia in ultimele doua decenii.

Mai mult, analistii internationali sunt de parere ca in urmatoarele doua decenii India va fi principalul competitor al Chinei in Asia si se va bucura de suprematia puterii economice pe teritoriul asiatic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#putere economica india asia, #moneda nationala india, #economie india, #crestere economica india, #suprematie economica india, #bogatie india , #India