FOTO Minuni ale infrastructurii mondiale: cele mai spectaculoase autostrazi

Miercuri, 31 August 2011, ora 12:12
8584 citiri
FOTO Minuni ale infrastructurii mondiale: cele mai spectaculoase autostrazi

Autostrazile internationale sunt un adevarat spectacol, atat din punctul de vedere al tehnicilor de constructie, cat si ca imagine oferita pentru calatori. India, China sau America s-au intrecut in adevarate opere de arta, oferind lumii intregi cele mai lungi, cele mai scumpe cele mai rapide, dar si cele mai periculoase autostrazi din lume.

Unele drumuri au o istorie bine cunoscuta, altele si-au castigat renumele datorita minunilor ingineriesti care au stat la baza constructiei lor.

Business Insider prezinta o lista a celor mai remarcabile constructii de infrastructura din lume:

Autostrazile din Germania, cele mai rapide din lume

Cunoscuta drept cea mai rapida autostrada din lume, Autobahnen din Germania este destinata numai masinilor. De fapt, bicicletele, motoretele, pietonii sau alte mijloace de transport care nu pot depasi 38 de kilometri la ora, nu au acces pe autostrada.

52% din Bundesautobahn, asa cum mai este numita reteaua nationala de autostrazi, nu are limita de viteza, insa recomandabil este sa se mearga cu 130 de kilometri la ora.

Din cauza vitezelor cu care se circula pe autobahn, este ilegal sa opresti inutil pe autostrada, iar asta include si situatia in care ramai fara combustibil.

 

Nepal si India, fara limita de viteza

Autostrazile din Nepal, din Isle of Man, sau din statele Uttar PRadesh si Kerala din India nu au limita de viteza, tocmai de aceea pot fi considerate cele mai rapide drumuri din lume.

Big Dig din Boston

Proiectul Big Dig din Boston a fost estimat innitial la un cost de 2.8 miliarde de dolari, in 1985, el ridicandu-se substantial ulterior la 14.8 miliarde de dolari si transformand intregul proiect in cea mai scumpa autostrada din istorie.

Yungas Road, cea mai periculoasa autostrada din lume

Cu mai putin de 80 de kilometri lungime si 3 metri latime, Yunga's Road din Bolivia este renumita pentru cei aproximativ 300 de calatori care mor anual pe acest drum.

Traversand Muntii Anzi, drumul porneste din La Pez catre regiunea Yungas si a fost declarata drept cel mai periculos drum din lume in 1995 de catre Inter American Development Bank.

Pan American, cea mai lunga autostrada din lume

Planurile de a construi o autostrada din Alaska pana in Chile dateaza din 1923. Autostrada Pan American este cel  mai lung sistem de autostrazi, acoperind aproape 26.000 de kilometri si trecand prin Statele Unite, Mexico, Canada, Costa Rica si Peru.

Katy Freeway, cea mai larga autostrada din lume

Faty Freeway, cunoscuta si sub numele de Interstate 10, are in anumite parti cate 26 de benzi????? pe sens si este cea mai larga autostrada din lume, sustinand traseul a peste 219,000 de vehicule zilnic.

 

Autostrada Karakoram este situata la cea mai mare inaltime

Karakoram se afla la cea mai mare inaltime dintre toate autostrazile construite din lume. Mai exact, se afla la peste 4.800 de metri altitudine si trece prin trei regiuni montane: Himalaya, Karakorams si Pamirs. Autostrada intalneste si cursul raului Indus, in anumite zone.

Cu o lungime de 800 de kilometri, autostrada uneste regiunea Xinjiang cu Islamabad, capitala Pakistanului.

Tuen Mun Road din Hong Kong, autostrada cu cele mai multe accidente

Autostrada Tuen Mun Road a fost construita in 1977 si face legatura intre regiunile Tuen Monn si Tsuen Wan din China, si este cunoscuta pentru numarul mare de accidente provocate, dupa superstitiile localnicilor, de o fantoma.

Tunelul Guoliang este o autostrada construita de 13 sateni printr-un munte

In muntii Taihang din China exista o autostrada de 1,200 de kilometri, numit Tunelul Guoliang, construita de localnici in muntii Taihang in 1972 si deschisa tranzitului in luna mai, 1977.

 

#autostrazi, #autostrazi spectaculoase, #infrastructura , #India