Gaddafi: prietenul meu Sarkozy este nebun

Marti, 15 Martie 2011, ora 22:27
1558 citiri
Gaddafi: prietenul meu Sarkozy este nebun

"Prietenul meu", presedintele francez Nicolas Sarkozy, este "nebun", afirma liderul libian Muammar Gaddafi, intr-un interviu care urmeaza sa fie difuzat marti seara de o televiziune germana, potrivit Mediafax. 

"Acesta este prietenul meu, dar cred ca a innebunit. El sufera de o boala psihica. Asta spune anturajul sau. Colaboratorii sai afirma ca sufera de o boala psihica", a declarat Gaddafi, intr-un interviu care urmeaza sa fie difuzat de postul german RTL.

Liderul libian, contestat de o revolta populara, nu a precizat daca aceasta "boala" este legata de "secretul grav" la care s-a referit agentia oficiala libiana Jana, care a afirmat ca dezvaluirea acestuia va duce la inlaturarea de la putere a presedintelui francez.

Parisul este foarte criticat, dupa ce a recunoscut Consiliul national de tranzitie, infiintat de opozitia din Libia, drept unic reprezentant legitim al poporului libian.

In legatura cu violentele din tara sa, Gaddafi a afirmat ca "acest mic eveniment" s-a soldat "doar cu 150-200 de morti", jumatate in randul fortelor de securitate.

Rebeliunea "va fi invinsa si totul va reveni la normal", a spus el, in timpul acestui interviu realizat intr-un cort din baza militara Bab al-Azizia de la Tripoli, potrivit RTL.

Gaddafi a apreciat de asemenea ca sunt nejustificate criticile la adresa sa in Statele Unite si Europa.

"Dar ce am facut ca sa le dezamagesc ? Nu am niciun post oficial si deci nu pot fi criticat. Este criticata regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii pentru politica sa ?", a intrebat el.

El a afirmat ca pe viitor tara sa nu va mai face afaceri cu statele occidentale, care "au conspirat impotriva noastra".

"Vom investi de acum in Rusia, India si China", a declarat Gaddafi. "Occidentul poate fi uitat", a afirmat el, adaugand ca face o exceptie in ceea ce priveste Germania, care are o atitudine "rationala". 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#gaddafi, #sarkozy, #revolutie libia, #sarkozy nebun , #India