Global Rich List: India are mai multi miliardari decat Rusia

Joi, 05 Februarie 2015, ora 09:46
2529 citiri
Global Rich List: India are mai multi miliardari decat Rusia
Foto: The New York Times

Pentru prima data in istorie, India are mai multi miliardari decat orice alta tara din lume, cu exceptia SUA si China, potrivit unui clasament anual al celor mai bogati oameni din lume, realizat de grupul chinez Huran Report.

Potrivit editiei din 2015 a Hurun Global Rich List, SUA au 537 de miliardari, pe locul secund fiind China, cu 430 de miliardari, urmata de India, pe locul 3, cu 97 de miliardari, in crestere cu 27 fata de anul trecut. Rusia ocupa locul 4 in top, cu 93 de miliardari, cu 10 mai putini decat anul trecut, transmite Wall Street Journal citat de Agerpres.

La nivel global, raportul sustine ca numarul miliardarilor a crescut cu 222, pana la cifra record de 2.089, insa valoarea averii lor totale a scazut cu 1,5%, pana la 6.700 miliarde de dolari (5.900 miliarde de euro). Varsta medie a miliardarilor lumii este de 64 de ani, la fel ca si anul trecut.

Cel mai bogat om din lume este Bill Gates, cu o avere estimata la 85 de miliarde de dolari, urmat de Carlos Slim, cu o avere de 83 de miliarde de dolari, si Warren Buffet, cu 76 de miliarde de dolari. Cel mai bogat om din India este Mukesh Ambani, cu o avere de 20 de miliarde de dolari, care il plaseaza pe locul 41 la nivel mondial.

Topul oraselor cu cea mai mare densitate de miliardari este condus de New York, cu 91 de miliardari, urmat de Moscova, cu 73 de miliardari. Mumbai, capitala financiara a Indiei, are 40 de persoane cu o avere mai mare de un miliard de dolari, ceea ce il plaseaza pe locul sase in topul oraselor cu cei mai multi miliardari, dupa Londra.

In topul continentelor, insa, pe primul loc este Asia, cu 943 de miliardari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Global Rich List, #top tari miliardari, #India mai multi miliardari Rusia , #India