Pretul aurului atinge un nou record

Marti, 06 Septembrie 2011, ora 11:32
1163 citiri
Pretul aurului atinge un nou record

Pretul aurului a crescut, marti, pana la 1.923,10 dolari uncia, batandu-si, astfel, recordul inregistrat pe 23 august. Agravarea crizei datoriilor din zona euro si incetinirea economiei globale sunt principalii factori care contribuie la acest fenomen, conform NewsIn.

Contractele futures din India si China, doi dintre cei mai mari consumatori, au atins maximele tuturor timpurilor, in timp ce pretul aurului cu livrare imediata a urcat cu mai mult de 1,1%, la 1.921,15 dolari uncia, depasind astfel maximul inregistrat pe 23 august, de 1.1913,50 dolari uncia.

Pretul aurului cu livrare in decembrie a atins, insa, la New York, recordul de 1.923,10 dolari uncia, cu 2,5% mai mult fata de ultima sedinta de tranzactionare, din 2 septembrie. Bursa a fost inchisa luni, in SUA, pentru a celebra Ziua Muncii, relateaza Bloomberg.

Bursele asiatice au cazut pentru a treia zi, inaintea intalnirii de marti a ministrilor de Finante ai Finlandei, Germaniei si Olandei, care urmeaza sa discute cererea Finlandei, de acordare a unor garantii in schimbul ajutorului financiar oferit Greciei, ceea ce ar pune in pericol masurile de salvare a regiunii.

Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Moneda naţională s-a depreciat joi, 28 martie, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României la 4,9730 lei, în urcare cu 0,20 bani (0,04%) faţă de cotaţia...
#aur, #pret aur, #crestere pret aur , #India