Consortiul Nabucco ar putea revizui in acest an planul de investitii de 7,9 miliarde euro

Miercuri, 04 Februarie 2009, ora 12:18
1206 citiri

Grupul ce se ocupa de planul conductei de gaze naturale Nabucco ar putea sa revizuiasca in acest an planul de investitii de 7,9 miliarde euro, ca urmare a ieftinirii otelului, a declarat astazi seful consortiului insarcinat cu construirea conductei Reinhard Mitschek, citat de Reuters.

Conducta ar putea porni din regiunea Georgia-Iran sau din Ankara, si consortiul va lua in considerare ambele variante, a spus Mitschek.

Lansat in 2002, proiectul ar urma sa conecteze regiunea caspica de centrul european de distributie de la Baumgarten, Austria. Conducta ar trebui sa aiba o lungime de 3.300 de kilometri, traversand Turcia, Bulgaria, Ungaria si Romania.

Una dintre dificultatile cu care se confrunta proiectul este sa gaseasca suficiente resurse de gaz, precum si cererea Ankarei de a pastra 15% din gazul care va trece prin conducta. Partenerii Turciei la proiect doresc ca aceasta tara sa fie una de tranzit, si nu destinatara a o parte din cei 30 de miliarde de metri cubi de gaz care vor traversa conducta.

#nabucco, #plan de investitii, #conducta, #gaze naturale , #Iran