Franta da termen Iranului pentru a renunta la programul nuclear

Duminica, 21 Octombrie 2012, ora 18:00
1281 citiri
Franta da termen Iranului pentru a renunta la programul nuclear

Franta cere Iranului sa renunte la programul nuclear militar pana la jumatatea anului viitor, a declarat seful diplomatiei franceze, Laurent Fabius.

Oficialul francez a precizat ca, daca dupa alegerile legislative din Israel, care vor avea loc in luna iunie 2013, Iranul nu va abandona programul nuclear militar, vor trebui luate alte masuri pentru a determina Teheranul sa renunte la ambitiile de a obtine bomba atomica, potrivit Agerpres.

Fabius a mai spus ca intentia Iranului de a se dota cu arme nucleare este "inacceptabila", pentru ca va determina si alte state sa obtina aceasta arma nucleara. Oficialul francez a dat ca exemplu in acest sens Turcia si Arabia Saudita.

Avand in vedere stadiul in care va ajunge programul nuclear al Iranului in a doua jumatate a anului viitor, Fabius considera ca, daca Teheranul nu va fi convins sa renunte la acesta, dupa alegerile din Israel "va trebui sa avem o discutie generala pentru a decide ce este de facut".

In acelasi timp, autoritatile americane au declarat ca nu au ajuns la nici un acord asupra unor negocieri directe cu Iranul in ceea ce priveste programul nuclear iranian.

SUA: Nu am ajuns la niciun acord cu Iranul, asupra programului nuclear

"Presedintele Barack Obama a spus in mod clar ca va impiedica Iranul sa se doteze cu o arma nucleara si va face ceea ce este necesar pentru a atinge acest scop", a subliniat purtatorul de cuvant al NSC, Cabinetul pentru Politica Externa al lui Obama.

#Iran program nuclear, #Franta program nuclear Iran, #Franta termen Iran, #SUA program nuclear Iran, #consecinte program nuclear Iran , #Iran