Iranul ofera Belarusului un credit de 400 de milioane de dolari

Luni, 03 Octombrie 2011, ora 15:21
943 citiri
Iranul ofera Belarusului un credit de 400 de milioane de dolari

Iranul a oferit Belarusului un credit de 400 de milioane de dolari, a anuntat luni, la Minsk, seful bancii nationale Nadejda Iermakova, in conditiile in care tara est-europeana incearca sa evite falimentul. 

Imprumutul vizeaza consolidarea rezervelor nationale, a explicat Iermakova, potrivit agentiei de presa Belta, citata de NewsIn.

Autoritatile nu au oferit alte detalii despre imprumut. Anuntul lui Iermakova intervine dupa ce China a oferit, la sfarsitul lunii septembrie, un credit de mai multe miliarde de dolari Minskului.

Fosta republica sovietica se confrunta cu cea mai grava criza economica din ultimele doua decenii, alimentata de cresterea pretului energiei importate din Rusia si de scaderea cererii pentru produsele exportate de Belarus.

Presedintele Aleksandr Lukasenko a incercat sa tina sub control deficitul bugetar, iar in ultimii ani a lansat discutii privind vanzarea unor companii energetice detinute de stat catre societati ruse.

Criticat de majoritatea tarilor din cauza ca nu respecta drepturile omului, Lukasenko a incercat sa atraga capital strain apropiindu-se de Venezuela si Iran. 

#iran credit belarus, # iran 400 milioane dolari, # belarus imprumut , #Iran