Acordul de la Bruxelles schimba substantial "regulile jocului" pentru Irlanda

Vineri, 29 Iunie 2012, ora 14:17
1417 citiri
Acordul de la Bruxelles schimba substantial "regulile jocului" pentru Irlanda

Decizia liderilor statelor din zona euro de a permite recapitalizarea directa a bancilor prin intermediul Instrumentului European de Stabilitate Financiara (FESF) si al Mecanismului European de Stabilizare (MES) va schimba substantial "regulile jocului" pentru Irlanda, facilitandu-i revenirea pe pietele financiare, a indicat vineri vicepremierul Eamonn Gilmore, potrivit Reuters.

"Dupa ce vor fi puse la punct detaliile, intre iulie si sfarsitul anului, va exista un impact real asupra nivelului datoriei noastre si ni se va imbunatati considerabil capacitatea de a reveni pe piete si de a nu avea nevoie de un al doilea pachet de salvare", a declarat Gilmore la radioteleviziunea nationala RTE.

Irlanda, ale carei banci au fost lovite dur de criza financiara, a solicitat la sfarsitul anului 2010 un ajutor din partea UE si a FMI. Planul de salvare a prevazut acordarea a 85 de miliarde de euro in trei ani, in conditii draconice.

In pofida unei usoare cresteri economice, de 0,7% in 2011, si a estimarii unui plus de 0,5% in 2012, Dublinul nu a reusit pana in prezent sa revina pe pietele de credit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Irlanda Summit UE, #Irlanda pachet de salvare, #Dublin summit Bruxelles , #Irlanda