Ce stim: Rift Oil; Regal Petroleum; Wolselay; Eleco

Joi, 17 Iulie 2008, ora 10:55
1288 citiri
Ce stim: Rift Oil; Regal Petroleum; Wolselay; Eleco

THE TIMES - Preturile bunurilor de consum au ajuns la un nou varf in ultimele sase saptamani, temerile legate de sistemul bancar punand in umbra problema unei cresteri drastice a inflatiei britanice si declansand o goana catre obligatiunile sigure guvernamentale.

Estimarile din septembrie pe termen lung au ajuns cu 32 de puncte mai sus, la 106,66. Gradul de valorificare pentru obligatiunile pe zece ani a scazut cu patru puncte de baza, la 4,86%. 

Zvonul zilei


Rift Oil, care foreaza a doua sa sonda in Papua Noua Guinee, a scazut cu 0,25p, la 8,625p, fata de nivelul cel mai ridicat din trei ani. S-a scris mult in ultimele zile ca Rift a atins punga de gaze tintita de sonda. Zvonul este ca testele care indica daca este acolo la presiune suficienta pentru comercializare vor fi complete pana la sfarsitul saptamanii.


Tranzactia Zilei


Lord St John of Bletso, director non-executiv al Regal Petroleum, a vandut 400.000 de actiuni, la 212p fiecare, in principal pentru a acoperi taxele necesare pentru a exercita optiunea actiunilor saptamana trecuta. Actiunile Regal, care au scazut cu 1¼p la 210p, au tot scazut de luna trecuta. Compania a plasat actiuni in valoare de 20,5 milioane de lire sterline la 245p, in data de 3 iulie, pentru a finanta forarile in Ucraina si Romania.


Cea mai buna parte a zilei


Wolseley a scazut cu 10p, la 290¼p, inainte de o declaratie de tranzactii de astazi. Actiunile au ajuns la 14 lire in ianuarie 2007, dar exista ingrijorari tot mai mari ca grupul de servicii in constructii va incalca conventiile pe care le are cu bancile, piata constructiilor si renovarii de locuinte prabusindu-se. Indexul Cantor ofera un interval intre 288,5p si 289,6p pentru perioada septembrie, in legatura cu contractele.


Putin de urmarit


Elco, fabricantul de placi de beton prefabricate si de software pentru industria constructiilor, a recuperat 3p, ajungand la 63p dupa ce a insistat ca tranzactiile comerciale se desfasoara corespunzator, in ciuda prabusirii pietelor britanice si irlandeze, care reprezinta 14% din vanzarile sale. Collins Stewart, brokerul companiei, a spus ca fluxul puternic de bani lichizi a asigurat sustinerea dividendelor.