FMI: Ocrotiti economia Irlandei

Marti, 20 Decembrie 2011, ora 22:01
1888 citiri
FMI: Ocrotiti economia Irlandei

Europa ar trebui sa ia masurile necesare pentru a crea un paravan de protectie in jurul Irlandei, ale carei perspective raman "fragile" in contextul crizei datoriilor suverane care se adanceste pe zi ce trece, avertizeaza FMI.

Criza ar putea stopa cresterea economiei irlandeze, creste costul reintrarii pe piata obligatiunilor, planuita pentru 2012, si ingreuna sansele tarii pentru vinderea de active, a anuntat FMI marti, conform Bloomberg.

"Un ajutor mai mare din partea statelor europene ar sustine eforturile statului irlandez de consolidare fiscala si ar imbunatatii prognozele de reusita ale planului de salvare, crescand astfel si stabilitatea Europei. Prin consolidarea acestui plan de salvare a Irlandei, alaturi de alti pasi, s-ar putea crea un paravan de protectie pentru zona euro impotriva altor potentiale socuri economice," a transmis FMI.

Irlanda a primit un ajutor de 67,5 miliarde de euro in 2010, pe baza ingrijorarii ca sistemul bancar al tarii se va prabusi.

"Principala masura care trebuie luata e ruperea legaturii dintre suveranitate si sistemul financiar intr-un mod mai eficient decat s-a facut pana acum. Perspectiva de reusita a programului de salvare ramane pozitiva," a declarat Craig Beaumont, seful misiunii FMI in Irlanda.

#salvare Irlanda, #plan salvare Irlanda, #zona euro, #criza zona euro, #perspectiva pozitiva plan Irlanda, #Fondul Monetar International Irlanda, #FMI Irlanda , #Irlanda