Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Irlanda - prima poveste de succes din criza europeana in 2013?

Irlanda - prima poveste de succes din criza europeana in 2013?
Daca perspectivele pentru cea mai mare parte a periferiei zonei euro raman nefavorabile, 2013 prezinta deja semne incurajatoare pentru viitorul Irlandei.

Guvernul de la Dublin ar putea sa finalizeze, pana la sfarsitul acestui an, programul de asistenta financiara externa si sa se bazeze din nou pe propriile forte, noteaza The Economist.

Performanta Irlandei, care a preluat pe 1 ianuarie presedintia rotativa a UE, ar stimula cresterea in intreaga Europa si ar demonstra eficacitatea controversatei retete impuse de Angela Merkel, combinatia de austeritate si reforme structurale, in schimbul ajutorului. De asemenea, ii va incredinta pe alegatorii din centrul Europei, in special pe contribuabilii germani care sunt asteptati la urne in toamna, ca sacrificiul lor financiar nu a fost in van, asa cum pare sa fie in cazul Greciei.

Revenirea Irlandei pe pietele internationale va consolida increderea generala, imbunatatind perceptia cu privire la alte tari aflate in situatii dificile, precum Spania si Portugalia.

Desigur, spre deosebire de alte tari europene coplesite de probleme financiare, povestea Irlandei este una exemplara.

Citeste mai multe despre Irlanda - prima poveste de succes din criza europeana in 2013? pe Ziare.com.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1294 ori