Marea Britanie va reduce cheltuielile publice cu 6,2 mld lire sterline

Luni, 24 Mai 2010, ora 17:48
1033 citiri
Marea Britanie va reduce cheltuielile publice cu 6,2 mld lire sterline

Guvernul britanic va anunta reducerea cheltuielilor publice cu 6,2 miliarde de lire sterline (7,2 miliarde de euro), prima etapa a unui program mai amplu de diminuare a deficitului bugetar al tarii, a anuntat, luni ministrul de Finante, George Osborne, informeaza Mediafax.

"Am avut o misiune dificila" pentru a identifica cele 6,2 miliarde de lire, a spus Osborne pentru postul public de radio BBC 4. Anterior, executivul intentiona sa taie cheltuielile statului doar cu sase miliarde de lire.

Din fondurile economisite, 500 de milioane de lire vor fi alocate pentru educatie si locuinte sociale. Restul economiilor vor fi cheltuite pentru a reduce deficitul bugetar al tarii, de 11,1% din PIB la 31 martie.

Primele reduceri de costuri vor viza o serie de agentii care ofera consultanta guvernului, misiune "mult mai usoara decat revizuirea cheltuielilor publice" care va urma, a adaugat Osborne.

"Am mostenit o situatie economica teribila, iar treaba mea este sa ma asigur ca tara asta traieste in limtele sale", a spus oficialul.

Marea Britanie a avut in 2009 al treilea mare deficit din Uniunea Europeana, calculat dupa standardele europene ESA95, fiind devansata doar de Irlanda (14,3%) si Grecia (13,6%).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#guvern, #britanic, #cheltuieli , #Irlanda