Adapost antiracheta din Israel, transformat in cazinou si plantatie de marijuana clandestine

Vineri, 22 August 2014, ora 09:20
2379 citiri
Adapost antiracheta din Israel, transformat in cazinou si plantatie de marijuana clandestine
en.wikipedia.org

Politia israeliana a descoperit joi dimineata ca unul dintre adaposturile pentru protejarea civililor de tiruri de rachete palestiniene a fost transformat de niste oportunisti indrazneti in sala de jocuri de noroc si plantatie de canabis clandestine, au anuntat fortele de ordine.

Locuitori din sudul Israelului, vizati de o luna de tiruri de rachete provenind de pe teritoriul Fasiei Gaza, petrec numeroase ore, uneori nopti intregi, in aceste adaposturi din beton, in care accesul este liber si care sunt alimentate cu apa si curent electric, precizeaza Mediafax

Adaposturile sunt parte integranta a vietii multor israelieni. Insa, in multe cazuri sunt murdare si neglijate, deoarece sunt deschise doar in caz de necesitate, fiind orice altceva in afara de un loc al placerilor.

Cu toate acestea politisti de la Kiryat Gat, la aproximativ 20 de kilometri nord-est de Fasia Gaza, au descoperit exact contrariul.

Ei au gasit intr-un adapost subteran din beton mese pentru jocuri de noroc, jetoane, sticle de alcool si un kilogram de marijuana cultivata la fata locului in sere artizanale, potrivit unei inregistrari video efectuate de politie si transmisa AFP.

"Ne confruntam cu o perioada dura, in care milioane de persoane sunt nevoite sa traiasca si sa doarma in aceste adaposturi", a declarat Luba Samri, o purtatoare de cuvant a politiei. "Imaginati-va ca, atunci cand se da alerta, (descoperiti) ca adapostul municipal a fost transformat in sala de jocuri si laborator clandestin de droguri", a continuat ea.

Un agricultor in varsta de aproximativ 50 de ani a fost retinut. Terenul pe care a fost construit adapostul se afla in proprietatea sa. "Tot echipamentul" apartine fiului sau, le-a spus el anchetatorilor, potrivit lui Samri, care nu a precizat ce masuri intentioneaza sa ia politia in privinta fiului acestuia.

Salile de jocuri clandestine, dar si productia si consumul de marijuana sunt interzise in Israel.

#adapost antiracheta Israel, #adapost antiracheta transformat cazinou , #Israel