Cifra de afaceri de 72 milioane de lei pentru Murfatlar

Luni, 11 August 2008, ora 10:00
2062 citiri
Cifra de afaceri de 72 milioane de lei pentru Murfatlar

In primele luni ale anului, Murfatlar a inregistrat o cifra de afaceri de 72 milioane de lei, cu 31% mai mult fata de aceeasi perioada din 2007.

Daniel Negrescu, brand manager in cadrul companiei, a declarat pentru NewsIn ca brandurile care aduc cele mai mari vanzari pentru Murfatlar sunt "Zestrea Murfatlar", "Lacrima lui Ovidiu", "3 Hectare", "Sec de Murfatlar", "Zaraza", "Premiat Murfaltar" si "Babanu". "Lor li s-a adaugat anul acesta inca un brand care conteaza in cifra de afaceri a Murfatlar, Conu Alecu. Sortimentul este o gama de vinuri demiseci, care in prima jumatate a anului 2008 si-a dublat vanzarile fata de aceeasi perioada a anului trecut", sustine Daniel Negrescu.


Productia de vin estimata pentru anul acesta este de aproximativ 21 de milioane de litri, cu cinci milioane de litri mai mare decat in 2007.


In ceea ce priveste exporturile companiei, pentru 2008, reprezentantul Murfatlar estimeaza ca 20% din productia totala va merge la export.


Potrivit lui Daniel Negrescu, compania exporta vin in SUA, care reprezinta cea mai mare parte a vanzarilor externe, si China, dar si in tari precum Italia, Spania, Israel, Finlanda si Germania.


"In Spania si Italia ne concentram asupra cresterii exporturilor, deoarece comunitatile romanesti reprezinta o nisa de consumatori importanti. De curand, vinul Murfatlar si-a gasit locul si pe rafturile retelelor de magazine spaniole", a declarat reprezentantul Murfatlar.


Referitor la recolta de struguri de anul acesta, Daniel Negrescu estimeaza o productie de struguri de peste 30.000 de tone, in crestere cu 20% fata de 2007.


"In acest an vor intra pe rod replantarile facute in urma cu trei ani, acest lucru insemnand  o cresterea cantitativa a recoltei medii la hectar. Conditiile climaterice din acest an au fost favorabile, nefiind nevoie de irigatii.Temperaturile ridicate duc catre o recoltare precoce, acumulari de zahar mai mari, struguri mai copti, aroma imbelsugata, ceea ce poate echivala cu cresterea in calitate a vinurilor", a precizat reprezentantul Murfatlar.