Topul miliardarilor necunoscuti

Miercuri, 18 Februarie 2009, ora 09:35
3794 citiri
Topul miliardarilor necunoscuti

 

Averea lui Warren Buffett se ridica la 62 miliarde dolari si datorita ei investitorul american ocupa prima pozitie in topul celor mai cunoscuti miliardari din lume. Revista americana Forbes a intocmit si topul miliardarilor necunoscuti. In fruntea acestui clasament se afla Eliodoro  Matte, cu 7.9 miliarde dolari.

1. Eliodoro Matte, 7.9 miliarde dolari

Pe langa conglomeratul Empresas CMPC (un important producator de produse de papetarie), averea omului de afaceri Eliodoro Matte se datoreaza si actiunilor detinute in  telecomunicatii si industria financiara.

Empresas CMPC  este listata la bursa si are sedii in Chile, Argentina, Peru, Uruguay, Columbia si Mexic,  fiind un exportator cu piete de desfacere pe cinci continente.

 

2. Reinhold Wurth, 7.7 miliarde dolari 

Grupul Wurth cuprinde 420 companii,  este prezent in 86 de state si are vanzari de 12.5 miliarde dolari.

Grupul comercializeaza la nivel global peste 100.000 de suruburi, materiale pentru fixare, unelte si masini electrice pentru asamblari profesionale.
Reinhold este recunoscut pentru excentricitatea sa: are licenta de pilotaj,  conduce un Harley Davidson si detine o impresionanta colectie de arta, care cuprinde opere pictate de Emil Nolde, Alfred Hrdilicka si chiar de catre Pablo Picasso.


3.    Americo Amorim, 7 miliarde dolari

Americo Amorim a transformat fabrica de pluta Corticeira Amorim, construita de bunicul sau in 1870, in cel mai mare producator din lume.
Compania  inregistreaza vanzari anuale de 650 milioane de dolari. Totusi, profitul nu se datoreaza in exclusivitate plutei, pentru ca firma activeaza in segmentul real estate si in turism.

In prezent, Americo Amorim detine 50% din actiunile grupului Corticeira Amorim.  Alte investitii ale omului de afaceri:  8% din Banco Popular, 27.5% din compania Finpro, 18% din Galp, fosta companie energetica detinuta de statul portughez si 25% din banca BIC Angola.
Miliardarul portughez a mai achizitionat cateva terenuri in nordul Brazilei, in scopul construirii unor facilitati destinate turismului.

4.    Sammy Ofer, 6.7 miliarde dolari

Miliardarul Sammy Ofer locuieste acum in Tel Aviv, dar s-a nascut in Romania.

Impreuna cu familia sa administreaza un imperiu mondial de transport maritim, dar are afaceri si in domeniul imobiliar.

Familia sa controleaza « Israel Chemicals » si detine actiuni ale companiei Israel Corp.
Israel Chemicals este una dintre cele mai importante companii din lume in domeniul ingrasamintelor chimice. Firma detine contracte exclusive de concesionare pentru extractia mineralelor direct din Marea Moarta si din Desertul Negev.



5.    Kjeld Kirk Kristiansen, 6.5 miliarde dolari

Kjeld Kirk Kristiansen este nepotul fondatorului Lego, binecunoscuta companie de jucarii.  
Kjeld Kirk  a condus compania timp de 25 de ani. In prezent, vanzarile anuale sunt in crestere si  ating 1.5 miliarde dolari, desi firma s-a confruntat cu serioase probleme de profitabilitate in 2004.



6.    Jorge Paulo Lemann, 5.8 miliarde dolari

Desi initial a lucrat ca bancher,  Jorge Paulo Lemann s-a reprofilat si a devenit un mogul al berii.
Primul succes inregistrat de omul de afaceri a fost institutia de finantare Banco Garantia, pe care Lehamnn a fondat-o in 1971 si pe care Credit Suiesse Fisrt Boston a achizitionat-o pentru 675 milioane de dolari in 1998.  

Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group, grupul de companii care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, iar la nivel internaţional, restaurante KFC în Republica...
#afaceri, #avere, #cifra, #de, #forbes, #miliardari, #necunoscuti, #profit , #Israel