Berlusconi este presat sa demisioneze

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 15:08
1357 citiri
Berlusconi este presat sa demisioneze
Prim-ministrul Italiei, Silvio Berlusconi/SURSA: britannica.com

Prim ministrul Italiei, Silvio Berlusconi, este presat de aliatii sai sa se dea la o parte de la guvernarea tarii, din cauza costurilor de imprumut ale Romei care au atins un nivel record in zona euro.

Jurnalistul Giuliano Ferrera, editor la ziarul Il Foglio si fost purtator de cuvant al lui Berlusconi, a spus luni ca premierul s-ar putea da la o parte in cateva ore, declansand alegeri anticipate. Pietele au reactionat imediat, inregistrand scaderi, informeaza Bloomberg

Doi aliati ai premierului au trecut in opozitie saptamana trecuta, iar un al treilea a renuntat duminica. Alti sase i-au cerut demisia lui Berlusconi si cauta sa formeze o coalitie, conform ziarului italian Corriere della Sera. Totodata, douazeci dintre oamenii lui Berlusconi ar urma sa intoarca armele, potrivit ziarului La Repubblica.

"Ma tem ca nu mai avem sustinere in parlament", a spus Roberto Maroni, ministru de Interne din Italia.

Prim ministrul Italiei se arata increzator duminica, spunand ca inca are o majoritate. Dezertorii ar putea influenta rezultatul votului pe buget de marti.

"Poate ca Berlusconi inca se afla in functie, dar nu mai are demult conducerea", a comentat Nicholas Spiro, director la Spiro Sovereign Strategy Londra.

Berlusconi se confrunta cu presiuni interne si externe din cauza ingrijorarii investitorilor ca acesta nu e in stare sa tina sub control datoriile Italiei.

#demisie Berlusconi, #criza economica, #criza datoriilor Berlusconi, #datorii italia, #rata imprumut Italia , #Italia