Bugetul de austeritate al lui Monti a primit votul de incredere

Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 20:09
1149 citiri
Bugetul de austeritate al lui Monti a primit votul de incredere

Bugetul de austeritate al primului ministru italian, Mario Monti, a obtinut votul de incredere al parlamentarilor. Taierile de buget insumeaza 30 de miliarde de euro, transformand planul premierului intr-un motor pentru crestere economica si scoaterea din criza a Italiei.

Premierul se va adresa Camerei Deputatilor vineri seara inaintea unui nou vot asupra planului de austeritate, inainte ca acesta sa ajunga la Senat pentru a primi votul final, pe 23 decembrie. Monti a primit 495 de voturi pentru si 88 impotriva noului buget, scrie Bloomberg.

"Numarul de voturi primite reaminteste oamenilor ca are un mandat puternic si ca poate infaptui ceea ce piata de obligatiuni doreste sa vada, iar restul Europei cere," a declarat Peter Chatwell, economist la Credit Agricole SA in Londra.

Monti a declarat ca masurile vor proteja Italia impotriva crizei datoriilor si va reduce costurile de imprumut, aflate la in nivel record. Pe lista lui Monti se afla reformarea sistemului de pensii, reinstaurarea taxei pe prima locuinta si masuri impotriva evaziunii fiscale.

#buget austeritate Italia, #buget 2012 Italia, #Mario Monti, #vot incredere Italia, #vot incredere buget , #Italia