Bundesbank atentioneaza Italia sa nu opreasca reformele

Sambata, 16 Martie 2013, ora 14:17
1431 citiri
Bundesbank atentioneaza Italia sa nu opreasca reformele

Presedintele Bancii centrale germane (Bundesbank), Jens Weidmann, a atentionat Italia in legatura cu o eventuala oprire a reformelor economice dupa scrutinul legislativ care a aruncat tara intr-un impas politic, in lipsa unei majoritati parlamentare clare.

"Cetatenii si guvernul decid orientarea politicii nationale si trebuie sa-si asume consecintele", a declarat Weidmann intr-un interviu pentru saptamanalul Focus, din care AFP a publicat sambata unele extrase.

Jens Weidmann a subliniat totodata ca Roma nu trebuie sa astepte o interventie a bancilor centrale pentru sustinerea economiei sale. "Cand actori politici majori din Italia discuta de o inversare a reformelor sau chiar de o iesire a Italiei din zona euro, aceasta nu trebuie si nu poate fi un motiv pentru interventii ale bancilor centrale", a apreciat seful Bundesbank.

Italia se afla in plina criza politica de la alegerile legislative din 24-25 februarie, la care nicio coalitie nu a obtinut majoritatea la Senat. In acest climat de incertitudine, noul parlament de la Roma s-a reunit vineri pentru prima data.

#reforme economice Italia, #criza politica Italia , #Italia