Costurile de finantare ale Italiei au scazut luni

Luni, 30 Iulie 2012, ora 15:22
981 citiri
Costurile de finantare ale Italiei au scazut luni

Costurile de finantare ale Italiei au scazut luni la o licitatie de obligatiuni cu maturitatea la cinci si zece ani, pe fondul speculatiilor privind interventia Bancii Centrale Europene (BCE) in stabilizarea economiei zonei euro.

Interventia BCE se va face prin achizitionarea obligatiunilor statelor din regiune.

Italia a imprumutat 4,73 miliarde euro, la randamente de 5,96% pentru obligatiunile la zece ani, respectiv 5,29% pentru titlurile la cinci ani, transmite Bloomberg.

La licitatiile cu scadenta similara efectuate luna trecuta, Roma a platit randamente de 6,19%, respectiv 5,84%.

Italia a vandut totodata titluri de 750 milioane euro cu maturitatea in 2015, la un randament de 4,49%, imprumutand in total 5,48 miliarde euro, aproape de tinta de 5,5 miliarde euro stabilita pentru aceasta runda de finantare.

Presedintele BCE, Mario Draghi, incearca sa-si convinga colegii din zona euro sa adopte un program complex pentru scaderea costurilor de finantare ale Spaniei si Italiei, au declarat la sfarsitul saptamanii trecute pentru Bloomberg surse apropiate situatiei.

Oficialii BCE au promis saptamana trecuta ca va face tot ceea ce este necesar pentru a asigura supravietuirea monedei euro, atitudine sprijinita de Berlin, Paris si Roma.

BCE: Vom face orice e nevoie pentru protejarea monedei euro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Italia costuri finantare luni, #Italia scadere costuri finantare, #BCE economie zona euro, #BCE interventie zona euro , #Italia