Dinastia Berlusconi: Fiica fostului premier italian, dorita la carma partidului

Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 09:26
1700 citiri
Dinastia Berlusconi: Fiica fostului premier italian, dorita la carma partidului

Marina, fiica lui Silvio Berlusconi, prezentata ca succesoare a tatalui ei la sefia partidului Poporul Libertatii (PdL), este considerata de o o mare majoritate a alegatorilor acestei formatiuni drept un viitor posibil premier, potrivit unui sondaj SWG publicat de Corriera della Sera.

Aproximativ 65% dintre alegatorii PdL (centru-dreapta) apreciaza ca Marina Berlusconi, in varsta de 47 de ani, "ar putea conveni pentru postul de premier", potrivit acestui sondaj.

Opinia este impartasita de 57% dintre sustinatorii miscarii de centru-dreapta in general.

Speculatii s-au multiplicat in Italia, care doreste sa afle daca Berlusconi, condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea si vizat intr-o serie de alte probleme judiciare, ar putea sa predea stafeta partidului fiicei sale mari.

Marina, presedinta puternicului grup Fininvest, apartinand familiei, a declarat totusi in mai multe randuri ca nu este interesata de o cariera politica.

Condamnarea lui Silvio Berlusconi la un an de inchisoare pentru frauda fiscala si votul apropiat in Senat asupra unei eventuale expulzari din Parlament au pus in discutie controlul pe care Il Cavaliere il detine asupra partidului, Marina fiind considerata de sustinatorii acestuia ca singura optiune posibila pentru succesiune.

PdL este impartit intre o tabara dura pro-Berlusconi si o tabara pro-Guvern. Fostul protejat al lui Berlusconi, Angelino Alfano, vicepremier si ministru de Interne, a condus o rebeliune impotriva aliatilor lui Il Cavaliere, lucru pe care acesta nu i l-a iertat.

#Marina Berlusconi politica Italia, #succesor Silvio Berlusconi, #partid Silvio Berlusconi, #Marina Berlusconi Fininvest , #Italia