Fragilitatea pietelor financiare se mentine

Luni, 11 Ianuarie 2010, ora 01:00
1161 citiri
Fragilitatea pietelor financiare se mentine

Pietele financiare se afla intr-o situatie mult mai buna fata de acum un an, dar fragilitatea accentuata a acestora se mentine, a declarat Mario Draghi, sef al Comitetului pentru Stabilitate Financiara (FSB) si guvernator al Bancii Italiei.

Draghi a explicat ca progresul este datorat, in mare parte, masurilor extraordinare, monetare si bugetare, introduse de guverne, respectiv sumele de ordinul miliardelor de dolari folosite de state pentru consolidarea bancilor si sistemelor financiare, in timpul celei mai grave crize declansate dupa Marea Depresiune.

"Este adevarat, bancile au fost capabile sa isi majoreze capitalul, profitabilitatea lor s-a imbunatatit semnificativ, ca si lichiditatile de conditiile de finantare. In acelasi timp, fragilitatea sistemului este substantiala", a aratat Draghi.

El a facut declaratiile dupa o reuniune a FSB, la sediul Bancii pentru Reglemente Internationale din orasul elvetian Basel.

Din FSB fac parte reprezentanti de rang inalt din banci centrale, autoritati de reglementare, ministri de Finante, oficiali ai institutiilor financiare internationale si ai altor organisme.

Comitetul a fost infiintat pentru identificarea si eliminarea vulnerabilitatilor sistemice, redactarea unor reglementari mai eficiente in interesul stabilitatii financiare. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Care sunt lecțiile recesiunii din Japonia. Impactul real și imediat al devalorizării yenului asupra piețelor globale de capital
Care sunt lecțiile recesiunii din Japonia. Impactul real și imediat al devalorizării yenului asupra piețelor globale de capital
Autoritățile japoneze se confruntă cu o presiune puternică în combaterea deprecierii susținute a yenului, în timp ce traderii scad valoarea monedei așteptându-se ca Banca Centrală să nu...
#piete financiare, #criza, #stabilitate , #Italia