Guvernul italian se asteapta la recesiune in 2012

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 10:06
1648 citiri
Guvernul italian se asteapta la recesiune in 2012

Guvernul de la Roma se asteapta la o intrare a Italiei in recesiune anul viitor, cu o scadere a produsului Intern Brut (PIB) de 0,4% sau 0,5%, a afirmat duminica viceministrul economiei, Vittorio Grilli, citat de AFP.

Noile previziuni guvernamentale se aliniaza astfel estimarilor Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), publicate lunea trecuta, care avertizau ca economia italiana se va contracta cu 0,5% in 2012.

Fostul guvern condus de Silvio Berlusconi anuntase o crestere de 0,6% in ultimele sale previziuni, din luna septembrie.

Ulterior, Italia ar trebui sa cunoasca o crestere "plata" in 2013, a adaugat Grilli in cursul unei conferinte de presa, dupa adoptarea noilor masuri anticriza de catre guvernul condus de premierul Mario Monti.

Guvernul italian a adoptat duminica o serie de masuri draconice in valoare de "aproximativ 20 de miliarde de euro" pentru a permite Italiei sa revina la un echilibru bugetar pana in 2013, in timp ce peste 10 miliarde de euro vor fi investiti in relansarea economica a tarii.

Cresterea somajului la 8,5% in octombrie, incetinirea consumului si a productiei industriale in cel de-al treilea trimestru, ultimele statistici merg toate in sensul prognozelor elaborate de numerosi economisti care apreciaza ca economia Italiei a inceput deja sa se contracte.

#Italia recesiune 2012, #guvern italian recesiune, #previziuni guvernamentale Italia 2012 , #Italia