Italia adopta un plan de urgenta in urma scaderii livrarilor de gaz rusesc

Marti, 07 Februarie 2012, ora 09:37
1077 citiri
Italia adopta un plan de urgenta in urma scaderii livrarilor de gaz rusesc

Italia a adoptat un plan de urgenta ce prevede activarea unor centrale electrice pe ulei combustibil si reducerea furnizarii de gaze catre anumite companii, in urma scaderii cu 30% a livrarilor de gaze ale Gazprom, a anuntat Ministerul Dezvoltarii Economice.

Decizia a fost luata luni de Comitetul de supraveghere si urgenta, care se va intruni din nou marti.

Masura a fost necesara din cauza "valului exceptional de frig, care a determinat un varf istoric al consumului de gaz, si a nivelului redus de livrari din partea Rusiei", a explicat ministerul.

Grupul ENI a anuntat ca va fi obligat sa intrerupa furnizarea de gaze pentru o parte din clientii industriali incepand de joi. "Ne aflam intr-o situatie de urgenta si am reactionat majorand importurile de gaze din Algeria si din nordul Europei via Elvetia", a explicat directorul general al ENI, Paolo Scaroni, estimand ca situatia se va ameliora la sfarsitul saptamanii.

La randul sau, ministrul dezvoltarii economice, Corrado Passera, a apreciat situatia drept "grava din cauza diminuarii fluxurilor de gaz care sosesc din Rusia si Franta". El a precizat ca, daca va fi necesar, se va apela la rezervele de gaz aflate la dispozitie.

Gazprom a redus livrarile de gaz catre Uniunea Europeana din cauza necesitatilor crescute ale Rusiei, masura determinand o diminuare puternica a aprovizionarii in Austria, Bulgaria, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Polonia, Slovacia si Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#plan urgenta italia, #italia criza gaze, #gaze rusesti italia , #Italia