Italia cere ajutorul Germaniei pentru scaderea dobanzii la care se imprumuta

Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 14:48
1194 citiri
Italia cere ajutorul Germaniei pentru scaderea dobanzii la care se imprumuta

Premierul italian Mario Monti a cerut Germaniei sa ajute Italia si alte tari din zona euro care se confrunta cu criza datoriilor suverane sa scada costurile cu care pot contracta imprumuturi.

In schimbul planului de austeritate pe care l-a lansat Italia, "trebuie sa existe o ameliorare vizibila undeva", a declarat Monti intr-un interviu publicat marti de cotidianul Financial Times.

"Intr-o tara precum Italia, in prezent, acest ''undeva'' nu poate fi decat rata dobanzii", a spus el, evocand eurobondurile ca o perspectiva de dorit.

Rata dobanzii la care contracteaza Italia credite pe 10 ani ramane crescuta - peste 6,5% - un nivel considerat greu de suportat pe termen lung.

"Daca aceasta miscare ferma catre disciplina si stabilitate nu este luata in calcul (...), vor exista repercusiuni puternice in tarile care depun un efort imens in ceea ce priveste disciplina", a avertizat Monti, cerand Berlinului sa isi dea seama ca este in interesul sau sase implice mai mult pentru a ajuta la scaderea costurilorla care se imprumuta Roma.

Monti s-a intalnit saptamana trecuta, la Berlin, cu cancelarul german Angela Merkel.Aceasta si-a exprimat atunci "marele respect pentru viteza cu care sunt desfasurate reformele" in Italia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Monti ajutor Germania, #dobanda imprumut italia, #scadere dobanda imprumut Italia, #austeritate italia , #Italia