Italia: Evaziune fiscala de peste 50 de miliarde de euro

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 20:04
2364 citiri
Italia: Evaziune fiscala de peste 50 de miliarde de euro

Evaziunea fiscala inregistrata in Italia in 2011 se ridica la peste 50 de miliarde de euro, au anuntat, luni, autoritatile italiene.

"In urma activitatilor impotriva evaziunii fiscale s-a descoperit ca veniturile nedeclarate se ridica la peste 50 de miliarde de euro", iar TVA-ul neplatit la "peste 8 miliarde de euro", a precizat un comunicat al politiei financiare, care s-a lansat intr-o cursa impotriva evaziunii fiscale, scrie Le Figaro.

Printre persoanele descoperite ca au inselat statul italian, politia a descoperit 7.500 de persoane si intreprinderi, complet inexistente in fisele administratiei fiscale italiene, care ascunsesera venituri totale de 21 de miliarde de euro.

Din totalul de peste 50 de miliarde de euro, veniturile ascunse in strainatate, in special in asa numite "paradisuri fiscale", s-au ridicat la 21 de miliarde.

Potrivit estimarilor, evaziunea fiscala cauzeaza statului italian pierderi intre 120 si 150 de miliarde de eruo.

Guvernul Mario Monti a decis sa consolideze lupta impotriva acestui flagel national, in conditiile in care Italia are de acoperit o datorie uriasa de 1.900 de miliarde de euro.

"E inacceptabil ca muncitorii sa faca sacrifice si ca o parte atat de mare a averii nationale sa scape de taxe, marind astfel presiunea fiscala asupra contribuabililor onesti", a afirmat recent Mario Monti.

#evaziune fiscala, #evaziune fiscala italia, #datorie publica Italia, #Monti evaziune fiscala , #Italia